Intervju med Kalle Andersson

01 NOV 2016 19:13
Det senaste tillskottet till A-lagets ledarstab är Kalle Andersson. Forsa IFs Krille Jonsson har intervjuat honom så att vi alla får en chans att lära känna honom lite bättre.
  • Uppdaterad: 03 NOV 2016 11:21

Först och främst vill jag börja med att hälsa dig välkommen till Forsa IF.

Stort tack.

Du är bördig från Hudiksvall men har bott på annan ort ett tag. För de som inte vet vem du är, kan du sammanfatta kort?

Jag är 27 år gammal, född och uppvuxen i Hudiksvall där huvudelen av min fria tid spenderades på fotbolls- och innebandyplaner. Jag började fotbollsgymnasiet i Sundsvall när jag var 16 och riktade in mig på att bli fotbollsproffs. Jag hade inte den mentala uthålligheten som krävdes för att lyckas med det utan valde att flytta hem till tryggheten i Hudiksvall efter gymnasiet istället för att stanna och kämpa om en plats i Giffarna. Efter det har jag spelat i Hudiksvalls ABK innan jag flyttade Stockholm där jag bland annat utbildat mig till fotbollstränare. Efter 6 år i huvudstaden och 4 år som tränare för Täby FKs U19-lag är jag nu tillbaka i Hudik och det känns väldigt bra.

Vad jag förstått så var det många klubbar som var intresserade. Varför valde du Forsa IF?

Ja det var kul att några har hört av sig! Jag valde Forsa då de har en ung åldersstruktur med många spelare som har hög potential. Jag, Frippe och Jompen har hittat ett upplägg som passar mig och en viktig del är också klubbens tajta samarbete med Hudiksvalls FF.

Du kommer att ingå i en trojka med Fredrik Andersson och Johannes Persson. Har du någon relation till dem sedan tidigare?

Jompen är ett år äldre än mig och vi har umgåtts när jag bott i Hudiksvall tidigare. Han och jag har alltid gillat att diskutera sport, framförallt fotboll men vi har aldrig jobbat ihop, så det blir extra roligt. Frippe har jag hört mycket gott om, så tränaruppställningen känns verkligen inspirerande.

Vad har du för erfarenheter och meriter inom tränaryrket?

Jag har utbildat mig till tränare på GIH (Gymnastik- och idrottshögskolan, reds. anm.) under tre år. Jag har även hunnit med att träna Täby FKs U19 under fyra säsonger. Den första resulterade i en serieseger och uppflytt till allsvenskan där vi slutade på 7:e, 8:e respektive 6:e plats.

Du har själv spelat fotboll. På vilken nivå slutade du?

Juniortiden spenderade jag i Sundsvall. Därefter flyttade jag hem till Hudiksvall och spelade tre säsonger i ABK. I Sundsvall var jag inte införstådd med vilken miljö som väntade i en allsvensk trupp. Där var det konkurrens och många av polarna var inte längre med vilket gjorde att det inte blev som jag hoppats. Jag vände kappan efter vinden och flyttade hem till Hudik istället vilket kan tyckas låta som att ge upp för tidigt. Det är inget jag ångrar nu, utan tiden i ABK var väldigt rolig och nu när jag riktat in mig på ledarskap upplever jag att jag utvecklas mycket både på och utanför planen. Erfarenheterna från min tid som spelare gör att jag fått insikt om vad som krävs för att nå en hög nivå, men också vad som krävs för att hålla sig kvar där.

Vad är dina förväntningar på säsongen 2017 och vad hoppas du kunna bidra med?

Jag har inga förväntningar mer än att alla ska göra sitt yttersta när vi jobbar. Det är något som alla kan leva upp till. Jag hoppas kunna bidra med kunskap och energi på träningar och matcher, men också funka som ett bollplank till Frippe och Jompen som verkar öppna för nya ideer.

Tack så mycket och lycka till!

Tack själv.

Intervjun genomfördes av Christer "Krille" Jonsson från Forsa IF.

Skribent: Johannes Bodin

Ica nära Forsa